Kuchenne tradycje z nową kolekcją IKEA KRÖSAMOS

Jesień to dobra okazja do odświeżenia domu i więzi towarzyskich. Coraz uważniej patrzymy na to jak żyjemy, chcąc robić to w sposób bardziej przyjazny planecie. Zmiany zaczynamy często od… kuchni! Najnowsza kolekcja KRÖSAMOS od IKEA stworzona została właśnie po to, żeby ułatwiać podejmowanie rozsądniejszych i zdrowszych wyborów oraz dbać o przytulną atmosferę w kuchni w nadchodzącym sezonie.

Zbliżająca się nowa pora roku to okres, kiedy w naszym domowym życiu warto skupić się na gotowaniu domowych potraw i przyjmowaniu gości, aby wspólnie rozsmakowywać się w dobrym jedzeniu. To okazja do spędzenia czasu w najbliższym gronie, rozmów oraz wzmocnienia więzi rodzinnych. Zamienianie codziennych posiłków w wyjątkową ucztę daje poczucie wspólnoty oraz bezpieczeństwa. To moment, w którym obdarzamy się wzajemnym zainteresowaniem, troską, miłością i czasem.

IKEA chce zachęcić swoich klientów do korzystania z lokalnych produktów – tych kupowanych na ryneczku od miejscowych rolników, bądź uprawianych we własnym ogrodzie. Produktów przystępnych i zrównoważonych – co stało się także podstawą najnowszej kolekcji KRÖSAMOS. Projektantom zależało na prostych kształtach, nieskomplikowanych wzorach w akompaniamencie przygaszonych barw jesieni. Dużą wagę przywiązali także do funkcjonalności, by ułatwić przygotowanie i dobrze zachować wszystkie smaki ulubionych sezonowych dań.

 

 

Krok 1: Przygotowania

Zacznijmy od stworzenia nowych tradycji! Jak wykorzystać podarowane przez naturę smakołyki? Przygotujmy domowej roboty sok z owoców, kupionych na pobliskim targu lub tych zerwanych z własnej uprawy. Niech to będzie nowy jesienny domowy rytuał.
Z zestawem lejków z kolekcji KRÖSAMOS to nic trudnego. Wystarczy umieścić owoce
w sitku, rozgnieść je i zaczekać, aż sok spłynie do szklanki lub butelki. Wszystko stanie się łatwiejsze i przyjemniejsze, kiedy będziecie mieć na sobie fartuch KRÖSAMOS, chroniący ubrania przed ubrudzeniem.

Korzystając z sezonowych produktów, możemy przygotować własną oliwę, kompozycję herbacianą lub mieszankę ziół. Szklane butelki i słoiki dostępne w najnowszej kolekcji IKEA, pomogą nam urządzić spiżarkę pełną dobroci na zimę, z której będzie korzystała cała rodzina i przyjaciele.

 

 

Krok 2: Podawanie

Zaprośmy dobry nastrój do stołu – pyszne, rozgrzewające dania podane na atrakcyjnej zastawie potrafią odmienić humor. Miska, talerzyk oraz półmisek z kolekcji KRÖSAMOS są nie tylko trwałe, ale też bardzo stylowe i praktyczne. Dzięki temu codzienny posiłek może stać się czymś więcej. Talerzyk może też posłużyć za pokrywkę, żeby jedzenie za szybko nie wystygło i dłużej cieszyło naszych gości.

Zadbajmy o detale – podkładki, a także ścierki kuchenne KRÖSAMOS, które są wykonane z mieszanki bawełny i lnu. Sięgając po naturalne materiały, w prosty sposób można przyczyniać się do ochrony zasobów planety.

 

 

Krok 3: Dzielenie się z bliskimi

Dzielmy się swoimi ulubionymi smakami. Ozdobne torebki sprawiają, że pakowanie upominków to nic trudnego. Torebki w przygaszonych, jesiennych kolorach doskonale pasują do pozostałych produktów z kolekcji KRÖSAMOS, dzięki czemu bez trudu sprezentujecie komuś to, co stworzyliście w swojej kuchni.

Kolekcja KRÖSAMOS to produkty, takie jak zastawy stołowe i akcesoria kuchenne, które nie tylko ułatwiają przygotowanie oraz dzielenie się ulubionymi daniami, ale przede wszystkim pozwolą cieszyć się czasem w inspirującym otoczeniu.

 

Źródło: IKEA

Dodaj komentarz

Instagram